Zamówiłem je 4 miesiące temu, ale wciąż czekam na przewód hamulcowy, ponieważ jest on niedostępny w Hondzie. Zatem zleciłem w warsztacie wykonanie zestawu przewodów w oplocie ze stali nierdzewnej.
Jeszcze nic nie dostałem, myślę, że to nie będzie dobry pomysł. Dziękuję za pytanie.Od kogo je dostałeś?
Wygląda świetnie!!! Może będę musiał kupić BBK do mojego A-Spec.Zamówiłem je 4 miesiące temu, ale wciąż czekam na przewód hamulcowy, ponieważ jest niedostępny w Hondzie. Zatem zleciłem w warsztacie wykonanie zestawu przewodów w stalowym oplocie.
View attachment 27259
View attachment 27260
View attachment 27261
View attachment 27262
View attachment 27263
Oto film na YT o tym, jak to zrobićKupiłem ten sam zestaw po zobaczeniu tego, pytanie, które mam, jest takie: kiedy zdejmujesz piastę koła, czy możesz ją założyć ponownie bez wyjmowania łożyska wewnętrznego? Czy istnieje jakiś określony sposób, aby to zrobić podczas zakładania piasty? Otrzymuję sprzeczne sygnały dotyczące odpowietrzania hamulców dla tych elektro-serwo układów hamulcowych, czy można je po prostu odpowietrzyć jak zwykle?
Po przejściu na emeryturę nie jeżdżę już tak dużo. Ale tarcza wygląda dobrze. I został stworzony dla Acura TLX Type S.Zrobiłem kilka przejazdów kanionem i trochę autocrossu przez prawie 6 miesięcy i jak dotąd wszystko się trzyma. Ale właśnie ulepszyłem do tych 2-częściowych tarcz od GiroDisc, ponieważ zrobili prototypowy zestaw, ponieważ robię sporo dni na torze na moim TLX.
![]()
View attachment 27746
Mam na sprzedaż ulepszenie, które może Cię zainteresować, nigdy nie zainstalowane. OEM Brembo Fabrycznie nowe, zobacz zdjęcia i opis, w sprzedaży na Ebay.Wygląda naprawdę dobrze. Chciałbym ulepszyć hamulce w moim 18 aspec. Ile Cię to wszystko kosztowało, jeśli mogę zapytać?
Dziękuję za informację, mój Type S już ma ten hamulec.Mam na sprzedaż ulepszenie, które może Cię zainteresować, nigdy nie zainstalowane. OEM Brembo Fabrycznie nowe, zobacz zdjęcia i opis, w sprzedaży na Ebay.
Świetne ulepszenie na sprzedaż, którego nigdy nie zainstalowałem, żona przejmuje samochód, zamówiłem Type S 2023. Zestaw w sprzedaży na Ebay. Wszystko fabrycznie nowe.
07-08Type S Brembo Brake Direct Bolt On Conversion Kit for 2015-20 ACURA TLX | eBay
To jest Acura OEM Brembo Big Brake Direct Bolt Kit dla Acura TLX 2015-2020.
Ten zestaw wykorzystuje części Acura z 2007 - 2008 TL Type S. (Zacisk Type S, tarcza Type S i klocki hamulcowe Type S)
Zestaw zawiera części z 2020 TLX (śruby zacisku - wymagają krótszych śrub, które będą pasować do 2020 TLX, śruby olejowej i uszczelek olejowych)
Zacisk jest obrabiany tak, aby wyśrodkować tarczę, która również jest z. Tarcza pasuje do piasty, ponieważ ma ten sam wzór śrub 5 x 114 i ten sam otwór centrujący piasty 64 mm. Przewód hamulcowy z 2020 TLX będzie działał, nowe elementy zawarte w zestawie dla redundancji.
Zestaw wymaga również modyfikacji osłony przeciwpyłowej hamulca, aby można było zamontować zacisk.
Zacisk nie pasuje do kół wszystkich rozmiarów, należy użyć dystansu.
Koła z rynku wtórnego mogą pasować, inne mogą nie, zależy to od konstrukcji koła i może wymagać dystansu
Minimalny rozmiar kół, które będą pasować do zacisków, to 17 cali średnicy. Zazwyczaj koła o mniejszym przesunięciu pasują łatwiej.
Każda konstrukcja koła odgrywa dużą rolę w dopasowaniu zacisków. Przybliżony prześwit, którego potrzebujesz, to 2 1/4 do 2 1/2 cala od tarczy do szprych koła.
To działa tylko dla modelu 2021 - Up.Hej piękna konfiguracja człowieku. Zastanawiam się tylko, zanim kupiłem te części. Czy ta konfiguracja pasuje do Acura TLX a spec 3.5l z 2020 roku?
Hej kb1spec, w tym tygodniu zamontuję mój zestaw hamulcowy, ale nie mogę znaleźć specyfikacji momentu obrotowego dla odpowietrzników zacisków ani śrub zacisków. Czy mógłbyś mi pomóc?Zamówiłem je 4 miesiące temu, ale wciąż czekam na przewód hamulcowy, ponieważ jest niedostępny w Hondzie. Zatem zleciłem w warsztacie wykonanie zestawu przewodów w oplocie ze stali nierdzewnej.
View attachment 27259
View attachment 27260
View attachment 27261
View attachment 27262
View attachment 27263
CześćHej kb1spec, w tym tygodniu zamontuję mój zestaw hamulcowy, ale nie mogę znaleźć specyfikacji momentu obrotowego dla odpowietrzników zacisków ani śrub zacisków. Czy mógłbyś mi pomóc?
Dzięki za odpowiedź. Znalazłem specyfikację momentu obrotowego dla śruby zacisku, która wynosi 50 ft-lbs. Nadal nie udało mi się znaleźć specyfikacji momentu obrotowego dla odpowietrznika. Być może będę musiał skontaktować się z AHC…Cześć
Niestety nie mam specyfikacji momentu obrotowego. Najlepiej wejść tutaj na YT i możesz wysłać im wiadomość z prośbą o specyfikację.
Dziękuję
Ja też wyciąłem moje osłony przeciwpyłowe hamulców. Miałem poprzednie samochody, w których osłona przeciwpyłowa nie owijała się wokół piasty, więc nie powinno to stanowić problemu. Po prostu je wyciąłem i pomalowałem, żeby nie rdzewiały, a po zamontowaniu wszystkiego i tak nie widać. Kilka osób komentowało, że sposób, w jaki AHC podzieliło piastę, jest dla niej naprawdę zły. Też nie chciałem się z tym bawić. Haha, wielkie umysły myślą podobnie!Zrobiłem to w moim A-Spec podczas przerwy świątecznej i moim zdaniem jest to ulepszenie warte zachodu. Znacznie lepsza skuteczność hamowania (poważnie, hamulce są teraz SOLIDNE) i dość prosta i łatwa instalacja.
FWIW, po prostu wyciąłem moje standardowe osłony przeciwpyłowe, ponieważ nie chciałem wyciągać piasty, aby wymienić osłonę przeciwpyłową z Type-S.
View attachment 29350
View attachment 29349
Tak, obciąłem swoje (naprawdę niewiele trzeba przyciąć. Trochę na górze i na dole, i trochę tuż przy śrubach mocujących zacisk do piasty), a następnie po prostu pomalowałem je czarną farbą matową, aby zapobiec rdzewieniu.Ja również obciąłem osłony przeciwpyłowe hamulców. Miałem wcześniej samochody, w których osłona przeciwpyłowa nie owijała się dookoła piasty, więc nie powinno być problemu. Po prostu je obciąłem i pomalowałem, żeby nie rdzewiały, a po zamontowaniu wszystkiego i tak nie widać. Kilka osób komentowało, że sposób, w jaki AHC rozdzieliło piastę, jest dla niej naprawdę zły. Też nie chciałem się z tym bawić. Haha, wielkie umysły myślą podobnie!