Acura TLX Forum banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have a ‘16 base TLX with the 2.4. Pretty much everything is great with this car. I’ve had it less than a week and I bought it with 35k on the clock. Yesterday while stopped at a red light I noticed a “chipping/rubbing” (not chirping) noise inside the cabin. It only happens when the car is in Drive and I come to a complete stop, or when I have my foot on the brake and shift it into Drive before pulling out of the driveway. The noise completely disappears as soon as I start to accelerate and remains silent as I normally drive. The noise seems to be coming from behind the dash and sounds like it may be coming from a rotating internal cable from like the one that may be controlling the tachometer. Could that be possible? Has anyone else been experiencing anything similar? The noise isn’t very loud...it’s just annoying. If the stereo is on at a 3-4 level you wouldn’t even notice.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Oddly enough...it wasn’t making the noise today. I know that it didn’t fix itself over night but it is 20 degrees warmer outside today versus yesterday. I will continue to monitor the issue and post accordingly. Thanks.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Oddly enough...it wasn’t making the noise today. I know that it didn’t fix itself over night but it is 20 degrees warmer outside today versus yesterday. I will continue to monitor the issue and post accordingly. Thanks.
Did you ever resolve this issue? I have the same noise. It only seems to do it more when it is cold and it does start and stop with the AC fan being turned on/off. I can make it happen every time without fail.
 
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top